Špinavé krásy města

Špinavé krásy města

Anotace: Dekadentní pohled města :)

Sbírka: Verše z bytu

Zašlápnu tě
jako žvýkačku do dlažby
a dokouřené cigáro,
jež uvízlo v chodníkové spáře
pošlu rovnou do dražby

Nedopalek s pachem tabáku
posypaný špetkou štěrku
se zbytkem posypové soli
ranní slunce,roztáhlo rolety
až zaprší,vezmu hadřík a stěrku

Rozpustilý úsměv dne,
jen šmouhy beránků krášlí
na vlhkých lánech města
mátožně usedá hejno holubů
co kousek housky u kašny našli

Jen stádo deštníků levituje
nad šedivou partií kočičích hlav
a lidé, jako figurky se přemisťují
po šachovnicí dlažebních kostek
jak po kořalce s kávou,zmatený dav
Autor Petr27, 06.08.2021
Přečteno 155x
Tipy 8
Poslední tipující: gallatea, mkinka, paradoxy, šerý, Vivien
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A ty si nedáš pokoj s tou divnou kombinaciou kavy a chlastu?! :-D
Báseň pekná :-)

30.09.2021 20:15:14 | gallatea

díky :)

30.09.2021 20:17:01 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí