Člověk

Člověk

Kde zeď není,
tam je vystavěna.

Z kamenů, z cihel, betonu...

...jen aby bytost svobodná
mohla býti polapena...

...do nepravd, útisku,
nesmyslných zákonů.

Kde zeď je,
tam je povalena.

Beranidly, děly, hlavami...
...aby bytost vězněná byla ulovena...

vlastními úvahami...
...o smrti občas, o životě stále.

Člověk, tvůrce a ničitel...
nespokojen s mocí, nespokojen s málem.

Člověk, stavitel...
překrásně útulných, velkých cel...
Autor smarstin, 22.09.2021
Přečteno 132x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, paradoxy
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí