Víkend

Víkend

 

 

 

                      VÍKEND 

 

 

 Každý piatok poobede 

 dobrý pocit na duši, 

 podliehame nezbede, 

 sviežej vôni v ovzduší.

 

 Krátky oddych od práce 

 zamestnancom sľubuje, 

 vzťahy s deťmi uprace, 

 workoholik ľutuje.

 

 Vhodný program vymyslieť 

 pre každého pútavý, 

 na problémy nemyslieť, 

 obsah čisto lákavý.

 

 Chvíľu sediac pri telke

 oddychujúc pasívne, 

 v papučiach vo fotelke, 

 rozšírenie masívne.

 

 Nie je lepšie dakam ísť 

 miesto toho sedenia, 

 svedomie ťa začne hrýzť 

 z telkového jedenia.

 

 Krátky pobyt v prírode 

 organizmus naladí, 

 športovec vo výhode

 výhovorky zahodí.

 

 Za kultúrou do kina 

 vyberie sa umelec, 

 film však zlý je, čia vina, 

 už aj chytro odpovedz.

 

 Na návštevu k príbuzným 

 vychystá sa mladý pár, 

 k ufrflaným, nervóznym, 

 ukazujú pravú tvár.

 

 Babka s dedkom v záhrade 

 porýľujú zo tri hriadky, 

 deti s vnukmi na hrade 

 uskutočnia výstup krátky.

 

 Kamaráti pri pive 

 ohodnotia dievky blízke, 

 všetci snia len o Ive, 

 z alkoholu reči slizké.

 

 Kamarátky na nákupy 

 vyberú sa pekne spolu, 

 výhodnejšie ktorá kúpi, 

 ani jedna, majú smolu.

 

 Víkend celý na konci,

 ubehol nám ani voda, 

 oddýchnutí potomci, 

 zas len práca, veľká škoda.

Autor Peter35, 25.09.2021
Přečteno 262x
Tipy 5
Poslední tipující: Iva Husárková, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ráda jsem četla. Prima.

25.09.2021 08:20:20 | mkinka

Ďakujem, o víkende sa píše s radosťou.

26.09.2021 06:21:01 | Peter35

A krásně se to čte.

01.10.2021 21:32:18 | mkinka

...ako vždy o príjemných veciach.

02.10.2021 18:09:27 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí