Na kopci

Na kopci

Anotace: Hľadiac na nočnú oblohu...

 

Chlapec v rozgajdanej košeli

stojí vedľa dievčaťa v šatách

tancujúcich s letným vánkom

na vrcholku za dedinou

"Pozri na tie hviezdy"

povie jej placho

nevidno vzdialenosť

medzi nimi,

len to, ako žiari

každá jedna z nich

"Ale žiadna,"

hlavu otočí na dievča

vidí hviezdnu oblohu

odrážať v jej uchvátenom

pohľade

keď stoja blízko

pri sebe,

akoby to nebolo

len ich plaché- prvé rande

 

"Žiadna nežiari tak,

ako teraz ty..."

vysloví chlapec,

dievča mlčky

hľadí hore

tam, na miesto

kde pozrie

chlapec tiež

dievča sa usmeje

a opatrne, letmo

sa malíčkom

dotkne malíčka

chlapca,

na jeho tvári sa vytiahnu

kútiky úst až ku hviezdam

a hľadiac

na nočnú oblohu,

spolu

prepletú prsty...

Autor Dávid, 20.10.2021
Přečteno 211x
Tipy 11
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Iva Husárková, Vivien, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Obom z celého srdca ďakujem za zastavenie a milé slová :)

30.10.2021 21:08:31 | Dávid

Hezká.

20.10.2021 22:34:52 | Psavec

Zřejmě když padaly hvězdy, on si něco přál. nežli se nadál... přání stálo opodál.

Romantika každým veršem Dávide*

20.10.2021 22:32:59 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí