blízko mi … za zády

blízko mi … za zády

Anotace:

zvedla se vlna listí

možná tu již byla

nebo je tou příští

 

pohřební píseň se ladí

a před ní

doznívá

radostné popískávání

 

kohosi pochovávají

tam blízko

za mými zády

 

zeď vyšehradského hřbitova

svědčí svou minulostí

do přítomnosti

 

věčnému kolotoči

pouti

pozemského bytí

 

vlna za vlnou

nesena větrem

našeptává cosi

o pomíjivosti

 

tajemství zůstává

tajemstvím

 

to možná jen 

zvedla se

hromádka listí

 

list za listem

ze sebe

 

dala mi čísti

Autor zdenka, 21.10.2021
Přečteno 193x
Tipy 26
Poslední tipující: Akrij8, Aida, mkinka, Iva Husárková, Nikita44, Malá mořská víla, šerý, Marten, Isla, Vivien, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A přeci zůstáváme nedočteni, snad pro touhu pokračovat

24.12.2021 01:25:12 | Akrij8

ano…snad…úsměv.Z

30.12.2021 23:10:02 | zdenka

Stromy listy tiše opustí, když není třeba stín. Jako když děcka matku opustí, když netřeba jim klín.
Rád jsem si "zalistoval" *

21.10.2021 19:23:29 | šerý

děkuji šerý …za navštívení…úsměv.z

24.10.2021 15:24:38 | zdenka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí