Vím, co je život...

Vím, co je život...

Anotace: Veršované drabble na slova: krk•orchidej•hloubka•vepřový•svíjet se.

 

Vím, co je krk či šál nebo vepřová kýta
a krkovice s kostí nebo bez,
všechno, co skot i brav, také drůbež nám skýtá,
jak voní orchidej anebo sléz. 
 
Znám, jakou hloubku lásky cit nám skrývá,
lehounce projde naším žaludkem,
rád svíjívám se, když se připozdívá
s půvabnou milkou na kavalci svém... 
 
Život je láska, ač to problém bývá,
nechce-li nás ten, koho milujem,
dušička naše bývá zádumčivá
a zachmuřeně dalším dnům vstříc jdem. 
 
Naděje z dálky povzbudivě mává,
my nemůžem to jen tak provždy vzdát,
snad Fortuna k nám bude shovívavá
a v tomhle boji bude nám i přát...
Autor Kozoroh 1, 07.11.2021
Přečteno 134x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně dobré.

07.11.2021 18:46:57 | mkinka

Díky! Jen jsem si zase trochu hrál! Spojit nesourodá slova, dodržet podmínku 100 slov a navíc to pojmout jako zpěvný text, to už je výzva...:-D

08.11.2021 10:18:12 | Kozoroh 1

Mě se to moc líbí.

30.11.2021 18:19:52 | mkinka

Díky!:-)

30.11.2021 19:16:04 | Kozoroh 1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí