Zimní modlitba

Zimní modlitba

Anotace: Zimní báseň

Sbírka: Verše z bytu

Je zima a světla ubývá
u kandelábrů sníh víří,
každá vločka slzu ukrývá
nakonec se s táním smíří

Sníh zamkl dvůr bílým klíčem
i zahrada pod peřinou spala,
jak mráz práskal ledovým bičem
a zem v bílém závoji se vdala

Zasněžený kraj,jak nepopsaný list,
na který napíšeš svá tajná přání
až na Štědrý den bude Ježíšek číst
bude sníh padat do širých plání
Autor Petr27, 08.12.2021
Přečteno 261x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, Jeněcovevzduchukrásného, mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Kéž tvé přání bude vyslyšeno
a na Vánoce bude všude bílo ;)
Hezký večer, Petře

12.12.2021 18:48:22 | Emily Říhová

díky moc :)

12.12.2021 18:55:28 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí