Napsáno ve tmě

Napsáno ve tmě

Anotace: 792279865

Pod sebou spatříš démony
nechápeš je a nevíš proč
prázdno pokrývá bílé stěny
chci zastavit ten kolotoč.

Místo dobra září zlo
mnoho přátel mizí pryč
čekám na přicházející světlo
a nevím kde najít klíč.

Něco je nejspíš zakázáno
je potřeba nic neříkat
pod nohama cítím dno
plazím se, chci vstát a utíkat.

Co když se pletu a šílím?
a má hlava je porouchaná
chaos a prázdno v sobě cítím
smrt se směje, hlídá mě vrána.

A co ta údajná láska?
je to světlo, nebo tma?
škodí, nic se neděje nebo čeká
mám ji hledat, nebo být doma?

Co když jsem jenom blázen?
nebo to může být karma
třeba spím a zažívám sen
šachovnicí táhne i dáma.

Láska vládne i prohrává rozmáčkne i tvrdé srdce
hloupý osel a paličatá kráva
vracím se k milované vodce.

Hlupák se smrti slušně uklonil
černý stín na klavír hraje
osud dvě duše možná spojil
přísnou královnu a zlého krále.

Každý král ale vládne
musí mít však správný plán
jsou to ale spekulace
nebo přetekl vodou plný džbán.

Pryč s tím co bylo
zbývá už jenom tvrdě bojovat
nálepka osla - to mi zbylo
jít do světa a rázně jednat.

Ale může to být omyl
a nic není tak jak vypadá
proč se vlastně básník zrodil
když ve svých básní upadá.

Mohlo se to ukončit
ale nedostal by odpověď
umírat nebo naplno žít
čti dál tuhle zpověď.

Co takhle si vyříznout srdce
a uzavřít do truhly
probodnout játra i plíce
probudit se z noční můry.

Několikrát to čtu dokola
od začátku až do konce
můj mozek o pomoc volá
zároveň mě bolí srdce.

Láska, přátelství a rodina
něco z toho je trochu prázdné
vteřiny, minuty a poslední hodina
cokoliv může být zrádné.

Nepoznáš co je černé
barvy jsou v pozadí
chaos je les a moře jasně modré
čekej na bonus co poradí.

Podivuhodná kreativita
a obyčejná slova
jsou zde některá ukryta
oblíbené zvíře je sova.

Z očí strhnout pásku
radovat se třeba z maličkostí
mlčet a nevydat ani hlásku
dost už bylo smůly a zlosti.

Normální člověk chce dobro
nepřemýšlí a sere na to
málo kdy spadne na dno
jiní kopou uhlí a hledají zlato.

Zde jsou poslední čtyři řádky
srát na falešný hmyz
čas nejde stejně vrátit zpátky
jestli jsi havěť tak rychle zmiz.
Autor Marcel, 15.12.2021
Přečteno 174x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, šerý, kika095, paradoxy
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Před světlem byla tma, pak si pánbů rozsvítil. Život má každý takový jaký si ho udělá a udělá si ho přesně takový, jak si ho od srdce přeje. Pak mu je pomoci, protože splněná touha je pramenem života ;-)

15.12.2021 07:19:33 | Slav Milo

Lépe bych to nevyjádřil, Slave Milo*
Nelze tolik svádět na nedostatek životní přízně, tmu, která je hluchá, nebo na osud. Jsem kdesi v poezii psal. Osud člověka jen do pasu / až nohy rozhodnou.

15.12.2021 13:54:31 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí