Čas zvonků a jmelí

Čas zvonků a jmelí

Anotace: Vánoční básnička

Sbírka: Verše z bytu

Čas zvonků a jmelí
o Vánocích kolem šel
hle,za okny chumelí
a strom čepici měl

Sníh v ulicích draný,
jak když škubou peří
noc byla koník vraný
jenž čas stejně měří

Ježíšek z modravé říše
sestoupí zpátky na zem
večer vklouzne zcela tiše
ač venku to zvoní mrazem
Autor Petr27, 20.12.2021
Přečteno 144x
Tipy 7
Poslední tipující: cestadolesa, paradoxy, mkinka, Sonador, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poetickým okem hledáš a požehnaný čas, Ti kyne v ústrety.*

21.12.2021 02:49:49 | šerý

:)

21.12.2021 12:35:03 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí