Akcia

Akcia

 

 

 

                      AKCIA 

 

 

 V obchode dnes veľká akcia, 

 prúdia dnu už celé masy, 

 vykľula sa z akcie fikcia, 

 rozum sa o slovo hlási.

 

 Vraj výhodný výpredaj, 

 všetok tovar so zľavou, 

 na múdru radu radšej daj,

 od pôžičiek s úľavou.

 

 Haraburdia plný krám,

 načo toľko výrobkov, 

 migrénu už z davov mám 

 kúpychtivých pohrobkov.

 

 Jedinečnú ponuku 

 hlása leták pri pulte,

 dar vo forme nanuku,

 len vy po ňom neškúľte.

 

 Obchod túži nalákať 

 zákazníkov na kúpu, 

 peniaz veľký vylákať 

 od masového zástupu.

 

 Kunčaft mešec otvára,

 zbytočnosti kúpi draho,

 radosť v ňom to vytvára,

 pocit šťastia, klamné blaho.

 

 Hoc atmosféra nervózna,

 predajcovi stúpa zisk,

 akcia vskutku famózna,

 s peniažkami pevný stisk.

 

 Ten, kto nemá hotovosť, 

 kúpi tovar na úver, 

 problémov s tým viac než dosť, 

 skromnosti len radšej ver.

 

 Splácať o pár mesiacov 

 že vraj veľmi výhodné,

 zbor reklamných poradcov 

 je tajomstvo obchodné.

 

 Nevhupnúť do chápadiel 

 nekonečných úverov,

 zamorený svetadiel 

 úžerníckou neverou.

 

 Teóriu o večnom raste 

 počúvajúc z každej strany, 

 vlastnú cestu, ľudia, razte, 

 ignorujte zbojné klany.

 

 Len to, čo nám fakt treba 

 obstarajme rozvážne, 

 nevyhnutná potreba, 

 rozhodnutie odvážne.

Autor Peter35, 29.01.2022
Přečteno 125x
Tipy 4
Poslední tipující: Fialový metal, Iva Husárková, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí