Znám jednu malou vísku

Znám jednu malou vísku

Anotace: vzpomínka na dětství

Sbírka: Obrázky z Bedřichova

Znám jednu malou vísku
její jméno,tak vroucně zní
O Bedřichovu napíšu v tisku
v místě prázdninových dní

Zde leží mého dětství kraj,
kde voní tráva pokosená,
jako nebe dotýká se ráj
a nohy studí zem orosená

Z kostelíku, na strmé stráni
zvoní každý večer klekání
sotva padl soumrak na ní
za hory slunce se sklání

V Bedřichově, pod Nekrasem,
dětská jsem trávil léta
v tom údolí překrásném,
jež ční nad krásy světa

Na všechny smrkové haluze
rozvěsili ptáci písně s notami,
které učím se v obci za chůze
a Bedřichov obdařím poctami

Bedřichov v sobě skrývá,
tolik vroucí lásky a blaha,
snad všechny poklady mívá
tajně schované obec drahá
Autor Petr27, 13.02.2022
Přečteno 192x
Tipy 10
Poslední tipující: mkinka, Friday, Kan, paradoxy, Iva Husárková, Fil, Rozmarýna
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To už mám pocit tu bylo jednou pěkné

13.02.2022 21:32:33 | Fil

možná podobný název ale byla napsaná dnes :)

13.02.2022 21:36:46 | Petr27

Pěkná vzpomínka *.

13.02.2022 21:06:56 | Rozmarýna

díky :)

13.02.2022 21:11:08 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí