Tak nějak odlehčovací

Tak nějak odlehčovací

Anotace: Po těch všech těžkostech

Kropenatá koroptev
Tupě zírá z roští
Než ji pytlák praští
Pak ji s knedlíkem zbaští

Nikdo si nevšimne
Všímavého šmíráka
S dlouhým kabátem a velikou touhou
Ouha
Mohla to být jeho touha
A teď za katrem
Zpytuje svědomí
V bezvědomí
Ve sprchách
Trest se mu krátí
A přitom ho tam klátí
Mukl, bachař, bezpečák

Almara
Si almara
Se dveřmi
S pokladem
S šuplíky
Ramínky
Zdobená i vyřezávaná
Moje i tvoje
Naše věci uvnitř skryty jsou
Na vnitřní straně zrcadlo
A takto to dopadlo

V Šibeniku
Šibenice
V Mostě důl
V plotě kůl
Na statku vůl
Na chodníku sůl
Ve světnici stůl
Na žebráka hůl
Najde se i úl
A dvě půlky tvoří zadnici
A chlad lednici
A baráky vesnici
Silnice spojnici

Díváš se na ní
Bankovku Palackého
A jak čas plyne
Tisícovka se stovkou splyne

Noc
Noc co noc
Prosím moc
O pomoc

Flákač
Jednou se to proflákne
Že vše odflákne

Bylo nebylo
Málo co tam zbylo
Po návštěvě
Po návštěvě zlodějů
Otisky z kliky berou
V poutech pak mě vedou

Pohádky
Nejsou od slova hádky
Ani dávky
Ty jediné pomohou
Od hladu a bídy
Už jen chvíli
Malou chvíli
Bude se ti zdát
Že bude o Tebe stát

Sem
Tam
Pal vodsuď hajzle
Říkám si
A hodiny v noci i ve dne
Čas nám berou
Dost nás tím s...
A odraz náš v zrcadle
Jasný a přímý důkaz
Divný to úkaz
Kolik pádů
Prý sedm
Jako hříchů smrtelných
Tak dnes asi tak.
Autor umělec2, 13.03.2022
Přečteno 211x
Tipy 5
Poslední tipující: šerý, Psavec, paradoxy, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí