Kým oči zatvorím

Kým oči zatvorím

Anotace: Nie e-e...

 

Kým oči zatvorím

chcem skutočne žiť

nie e-e, už sa nebojím

aj keď občas cítim

ten strach z nového

veď keď spadnem

je tu vždy možnosť

že opäť vstanem

a ja viem

viem že to zvládnem

 

kvôli vám to zvládnem

 

Kým oči zatvorím

chcem písať, zabávať

aj bez zlata v hrdle

si z chuti zaspievať,

kým oči zatvorím

sa túžim

z plných pľúc smiať

a to najlepšie zo seba dať,

milovať, ach áno

rodinu, lásku

a seba tiež

milovať tie chvíle

veď krásny je svet

 

Chcem si vychutnať

každý moment

kým oči zatvorím

budem si plniť sny

aj nedokonalý

túžim vyjsť z tmy

a bez hanby

ukázať na seba,

že existujem,

túžim, ľúbim

medzi vami, s vami žijem

som jeden z vás

a to je pre mňa

obrovská česť

žiť život ktorý chcem-

ži život... ktorý chceš

 

Kým oči zatvorím

nie e-e, už sa nebojím,

kým oči zatvorím

chcem skutočne žiť

nie, už sa nebojím

kým oči zatvorím

chcem aby vraveli

to je ten, kto skutočne žil...

Autor Dávid, 04.05.2022
Přečteno 176x
Tipy 6
Poslední tipující: Sonador, mkinka, šerý
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tvé řádky mě přiměly se sem k této básni vrátit zpět. Jsou velké.

02.06.2022 21:12:36 | mkinka

Nepreháňaj.. ale rád ťa tu vidím, zakaždým mkinka :)

02.06.2022 21:14:48 | Dávid

Sonador, Pokúsim sa nezabudnúť :) a máš pravdu šerý, čo my vieme? môžeme len veriť :) ďakujem vám :)

02.06.2022 21:08:36 | Dávid

na tuhle svou báseň nikdy nezapomeň;)

06.05.2022 20:30:54 | Sonador

"Kým oči zatvorím..." Dávide, třeba smrt, je jen dalším narozením do života nekonečné tmy. Když oči jsou okny duše a my je navždy uzavřme - co my víme?
Myslím ale, že jsi obklopen blízkými, kteří jistě tvůj život jednou dobře ocení*

05.05.2022 01:36:32 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí