Banka

Banka

 

 

 

                         BANKA 

 

 

 Vybavovať do banky 

 škoda chodiť, človeče, 

 z rozčúlenia prehánky, 

 možno aj krv potečie.

 

 Lákajúc na slušný úrok 

 otvoriť si sporenie, 

 že klamlivý to ale výrok 

 obeť neskôr spomenie.

 

 Ráta klient už vopred zisk, 

 koľko takto zarobí, 

 z hnevu však len pästí stisk, 

 na sporení prerobí.

 

 Úrok márne hľadá lupou, 

 tých pár centov hrdzavých, 

 podelený dávno tlupou 

 kravaťákov mrchavých.

 

 Sporenie chce ihneď zrušiť, 

 nehorázne zlodejstvo, 

 nemôže však chudák tušiť, 

 že zložité to má dejstvo.

 

 Za zrušenie poplatok 

 banka drzo vymáha, 

 sťa korupčný úplatok, 

 zlo a des ho premáha.

 

 Pri centovom úroku 

 chce päť eur zaplatiť, 

 klient už nemá nároku, 

 musí peniaz vyplatiť.

 

 Bombastickou kampaňou 

 banka klienta naláka, 

 kšeftom s každou hlupaňou 

 hotovosť vždy vyláka.

 

 Dočítaš sa vzápätí 

 o rekordnom zisku banky, 

 tvoje vnútro v napätí, 

 zo správy ti padnú sánky.

 

 Vraj to úplne v poriadku, 

 rozhoduje voľný trh, 

 veští sľubnú vyhliadku, 

 do priepasti rýchly vrh.

 

 Oklamaný sporiteľ 

 o banke viac nechce čuť, 

 podvedený veriteľ, 

 rozumnejší radšej buď.

 

 Dosť už bolo klamania 

 a ťahania motúzov, 

 realitou strádania 

 od bezočivých viťúzov.

 

Autor Peter35, 06.05.2022
Přečteno 130x
Tipy 6
Poslední tipující: Psavec, Fil, Fialový metal, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To sou ty banky prostě

06.05.2022 12:11:52 | Fil

No veď práve, žiaľbohu máš pravdu.

12.05.2022 10:06:42 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí