Záľuby

Záľuby

 

 

 

                      ZÁĽUBY 

 

 

 Venovať sa záľube, 

 zmysluplne tráviť čas,

 milá činnosť v obľube,

 denne sa k nej vracať zas.

 

 Či už ťa to láka k športu, 

 mnoho druhov na výber, 

 alebo skôr upiecť tortu, 

 len z nej potom nepriber.

 

 Koho láka súzvuk duší, 

 vyberie si možno tanec, 

 divák v sále mylne tuší, 

 že tanečník riadny kanec.

 

 Skúsiť hru na husličkách 

 nemusí byť na škodu, 

 strážiac deti v jasličkách 

 nenarúša pohodu.

 

 Knihomoľ len knihy číta, 

 zná mnoho, je sčítaný, 

 čo nevie, sa ihneď pýta, 

 u vzdelancov vítaný.

 

 Niekoho zas chytil šach, 

 pri partičke merať sily, 

 ty, účastník, nemaj strach, 

 isto vyhráš v pravej chvíli.

 

 Burzu známok v našom meste 

 zberateľ si ujsť nedá, 

 už od rána je na mieste, 

 nové trendy vyzvedá.

 

 Veriaci v chráme rozjíma, 

 nad hriechom sa zamýšľa, 

 smutný príbeh dojíma, 

 do večera premýšľa.

 

 Turista už mapu žmolí, 

 vyberie sa na skusy, 

 akú trasu na dnes zvolí, 

 či o rekord sa pokúsi.

 

 V bazéne sa čľapká plavec, 

 o pohár dnes súťaží, 

 no predbieha ho mladý dravec, 

 to duši jeho priťaží.

 

 Lenivec len v kúte drieme, 

 nechce sa mu vôbec nič, 

 hriech to veľký, všetci vieme, 

 treba naňho dlhý bič.

 

 Každý má to svoje hobby, 

 ktorému sa venuje, 

 čo ho baví, to rád robí, 

 usilovne trénuje.

 

 

Autor Peter35, 02.07.2022
Přečteno 121x
Tipy 7
Poslední tipující: CULIKATÁ, Psavec, mkinka, Frr
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, každý máme svého koníčka:-)

07.07.2022 15:17:41 | CULIKATÁ

...a každý si musí nájsť práve ten svoj, ďakujem

15.07.2022 10:58:33 | Peter35

Ďakujem veľmi pekne, nasleduje taká rozprávková.

06.07.2022 21:16:09 | Peter35

Ráda se na ní podívám.

15.07.2022 11:32:00 | mkinka

Hezky jsem si početla.

02.07.2022 12:11:27 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí