pro zmatení nepřítele

pro zmatení nepřítele

Anotace: Velmi (poz)volně veršovaná.

pro zmatení nepřítele 

vědomí po ránu klesá

pod vlivem gravitace zpátky na zem

a z fantastických cizobarvých snů

trhané bledomodré nebe

a Jedová ve fialovém oparu

 

kdo neví, zahalen je pochopením

komu bylo přiznáno, asi kroutí hlavou

prázdným bytem voní vyprané prádlo

a geniální lidské ústrojí snaží se přijít

na to, co se to v něm honí (asi přeháňky)

 

svět se nezřítil, snad se štěpí zevnitř

podhodnotná poezie psaná pocity

a co se vlastně děje? pocit ztráty identity

pocit ztráty sebe i něco navíc - ! 

proč tu nehraje hudba? zvolá maestro 

 

a tak ji rozehraji, říká mi, že to dobře dopadne

svíravá pozvolna odchází, máme naději

máme se, a dokud jsi neztratil sám sebe

je to dobré

musica et poetica, práce díl a cizí blízké uši - 

toť má zázračná medicína na umolousanou duši

Autor Rozmarýna, 08.07.2022
Přečteno 231x
Tipy 17
Poslední tipující: šerý, Fialový metal, CULIKATÁ, Discipulos, Marten, jort1, Fractura cordis aperta, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta báseň je hodně povedená* Líbí se mi zejména druhá strofa.

15.07.2022 00:04:22 | šerý

...mám v hlavě nějaký přeháňky...;-)to zní...ale kdoví jak by si to psycholog vyložil...asi by byl zmaten.

09.07.2022 12:00:56 | Marten

Obrat prázdným bytem voní vyprané prádlo mi tam mimořádně sedí.

09.07.2022 08:13:47 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí