Obed

Obed

 

 

 

                         OBED 

 

 

 Práve bije dvanásť hodín, 

 dačo chutné do úst hodím.

 

 Hladný ešte od rána, 

 niet času jesť zarána.

 

 Vypijúc len silnú kávu, 

 naštartuje mozog, hlavu.

 

 Obed chutný už na čase, 

 by som nebol hladný zase.

 

 Lákavá to ponuka 

 na výber sa ponúka.

 

 Dať si dneska sýty rezeň, 

 k tomu krígeľ piva Plzeň?

 

 Možnosť zvoliť špagety, 

 zvažujúc aj nugety.

 

 Nože poraď, kuchár drahý, 

 prejav aspoň kúsok snahy.

 

 Jedáleň vždy plná vôní, 

 keď majster kuchár hrncom tróni.

 

 Neodolá strave nik, 

 dlhý rad na obed zvyk.

 

 Chutný vývar zo sliepky, 

 tanier hustej polievky.

 

 Pokračujúc hlavným chodom, 

 neodolám dnešným hodom.

 

 Načriem hlbšie do vrecka, 

 skúsim rezeň od pliecka.

 

 Hranolky jak príloha, 

 k tomu svieža obloha.

 

 Na zapitie pohár sódy, 

 celý obed hodný ódy.

 

 Dezert nesmiem vynechať, 

 druhým tú slasť prenechať.

 

 Skúsim kopček zmrzliny 

 s chuťou lesnej maliny.

 

 Stavím aj na veterník,

 lepší upiecť nevie nik.

 

 Výnimočný zákusok, 

 dám si ešte za kúsok.

 

 Kým brucho krochká od slasti, 

 účet vrecká premastí.

 

 Upadajúc v náhlu mdlobu, 

 potláčajúc hnev a zlobu.

 

 Taký obed riadny flám, 

 na rozšafného to dnes hrám.

 

 Zajtra príde zase bieda, 

 plný bachor núdza strieda.

Autor Peter35, 15.07.2022
Přečteno 117x
Tipy 9
Poslední tipující: Emily Říhová, Frr, CULIKATÁ, Marry31, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí