Chvíle duhy

Chvíle duhy

Anotace: O pomíjivosti duhy

Sbírka: Jitřenka v medu

Před deštěm se nebe umaže
sivými mraky od sazí
blankyt na chvilku vymaže
a slunce se někam odplazí

Když déšť náhle ustal
v chrámu nebe
kdosi zapálil svícen duhy,
jež hoří sedmi barvami
však jeho oblouková ramena
se za chvíli,
jako vše živé nadobro vytratí

den zhasl lampu a zatáhl
za sebou tmavý závěs
odněkud z dálky ještě
zpívají lesy na struny větví,
přestože tma vynesla
na dvůr saze
a po nebi vlají hřívy vraných koní,
jako kdyby kopyta
rozdupala vlhkou zem
Autor Petr27, 27.07.2022
Přečteno 251x
Tipy 9
Poslední tipující: Vydima27, CULIKATÁ, mkinka, Fil, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Duha je vděčné, poetické téma. Hezky sis s ním vyhrál*

27.07.2022 00:19:00 | šerý

Děkuji:)

27.07.2022 10:09:53 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí