Čtrnáctá komnata

Čtrnáctá komnata

Anotace: Báseň ze života

Sbírka: Jitřenka v medu

Ztratil jsem v trávě
stříbrný klíček
od svojí čtrnácté komnaty
předchozích třináct
jsou dávno otevřené dokořán
jsem jako klíčník na němž
zvoní rolničky klíčů
v každé komnatě skrývám
plno démonů a běsů
jen v té poslední jsi uvězněná ty

kdo mi pomůže hledat
svazek klíčů,
nebo krásné panny?
Dívky se však nachází hůř
démoni zdá se
umí procházet i skrz
zavřené dveře
netuší že
bez čtrnácté komnaty
nemohu žít

Až se mi podaří
najít lesk klíčku
otevřu vrata od
svého srdce
a pustím do něj dívku
jak napadlý sníh
nedovolím aby
kdokoliv vstoupil
do mé čtrnácté komnaty
a zavřel její dveře
Autor Petr27, 05.08.2022
Přečteno 173x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Stanislav32, Sonador, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Obdiv k tvému hledání tvé polohy, sám jsem zvědav, kde ji najdeš? Stejným jsem prošel! Je to, jakoby sis našel konečnou cestu v spleti cest, vedoucích k svým kořenům. Fandím Ti*

05.08.2022 23:41:00 | šerý

Děkuji mnohokrát:)

07.08.2022 17:56:59 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí