Ta naše kuchyně česká...

Ta naše kuchyně česká...

Anotace: Ano, je to tak...

 
1)Vepřové se zelím, s knedlíkem houskovým
to pranic nenahradí,
rád to mám, dobře vím, sám si to uvařím,
už při tom chutnám kradí.
 
Chorus:
Ta naše kuchyně česká, ta je tak chutná, však dneska
vepříky málem už vybili, mouku, zelí, vejce zdražili.
Řezník děl: Nemám už maso, opasek utáhni hned,
vepřík nezachrochtá, krávu sotvakdo zná,
maso jíst nebudem teď...
 
 
2)Chovejte lidičky, vepříky, kravičky,
ovečky, kozičky též,
ať naše kuchyně nikdy nezahyne,
kořínky nezbydou než... 
 
 Chorus:
Ta naše kuchyně česká, ta je tak chutná, však dneska
musíme úsporně vařiti, korunky mnohem víc šetřiti.
Už není drahé jen maso, ale to ostatní též,
francouzské brambory kdopak si dovolí,
koláče nenapečeš... 

 

Autor Kozoroh 1, 01.09.2022
Přečteno 143x
Tipy 11
Poslední tipující: Stanislav32, Emily Říhová, šerý, Marten, CULIKATÁ, Psavec, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí