Připraveni ke vzletu

Připraveni ke vzletu

 

V dětských očích zříš

stránku nepopsanou

Nedělej, že o ní nevíš

Strpení, prosím

 

Necháme je hrát si

odvedeme pozornost

Nevzbuďme je, spí

jako miminka

 

Hned ráno jim to pusť

tu hymnu celodenní

při zubech i při snídani

na zastávce jim ji vnuť

 

Ať tvé dítě otevře oči,

řekni mu, jak svět se točí

Nevyletí nad mraky,

aby co pilot, vidělo taky

 

Vzhlédne k TOBĚ

jako ke Slunci

Slib mu, že neodejdeš

z postele o půlnoci,

i když kope tě a v zajetí je

zlého snu a jeho moci

 

Možná ho jen honí pes

nebo se mu had

pod kůži snaží vlézt

 

Děláme to my

spřádáme ty sny

Je to o tom, co mu ukazujem,

když zrovna bdí v ty dny

 

Čeká ho svět

a plno vjemů

bude se muset

hrabat v bordelu

 

Co mu předáš? Srdce, kde láska vřela

nebo snad chaos a nedostatek času,

aby díra v duši se rozšířila,

aby podlehla volání fašizujícího hlasu?

 

Naučíš ho, jak se bránit,

falešný otče?

Vezmi kvér a ukaž mu to

Je to správně?

Za hranou?

Zahrané?

 

 

Body, mince, nová zbroj

Příprava na den,

kdy spustíme boj

 

Vojáci už zmírat nemusí,

války, ty se kradou

U tanku bahna po kolena

oni čistí budou

 

Bojovat se bude skrytě

ze strachu, co mívá dítě

stačí jenom uvěřit,

úkolem ho pověřit

 

Kolika těm mladým klukům

chyběla láska, že berou kvér?

Černobíle připojí se k plukům

s důvěrou, že hra je fér

 

Autor Narragan, 14.10.2022
Přečteno 192x
Tipy 7
Poslední tipující: mkinka, Stanislav32, Holoxicht, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to dost hutnej text, co na to říct, jen snad že je za pět minut dvanáct

15.10.2022 14:43:57 | xoxoxo

No, je, :) Neříkej nic, nech to plout. Ten čas to vyřeší.

15.10.2022 16:33:08 | Narragan

pokud existuje ten podivnej čas .)

03.12.2022 11:09:05 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí