Soví sny

Soví sny

Anotace: ....

Snad ještě spím, snad nevzbuzena
sen ve mně doznívá a sténá
a jeho steny znějí tiše
a jeho steny znějí v rytmu
ten zvuk mě mámí,
hned procitnu.

Do téhle soví pasti v hlavě
tamtamů dunících mi v míše
však až se vzbudím, jako včera
pravdu jsem pil já z prázdné číše
proradnost chvíle,
nedolitá.

Životem štvaná, nezabitá
byť žiju stále ve snech noci
není to zrovna dobrý pocit
když tvému snu se sny též zdají
o sově jsou,
o sovím ráji.

Snad ještě spím
snad nikdy vzbuzen
jsem jenom sen, co zdá se být.

Jsem rutinér, jenž jednou vzlétl.

Dokud píši, budu žít.
Autor Jen-Tak, 29.10.2022
Přečteno 93x
Tipy 14
Poslední tipující: Sonador, Marten, šerý, Psavec, Dreamy, mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné využití slov :)

30.10.2022 21:50:17 | Dcera_Frankensteina

Pěkné, pěkné. Ten konec sis moudrem sovy odhoukal sám.*

29.10.2022 13:58:18 | šerý

díky :)
č.

29.10.2022 14:34:46 | Jen-Tak

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí