Promování magistři

Promování magistři

Anotace: ke slavnostní promoci

Už nastala ta slavnostní chvíle,

hodiny dřiny a úmorné píle,

zúročily se a my tu teď stojíme

a na sebe pyšní jsme.

 

Promoce dnes máme a sami sebe se ptáme,

zda-li to všechno odříkání za to stálo

a nebylo toho vůbec málo.

 

Diplom v ruce držíme a pocit vítězství nás hřeje,

i slavík svou růži pěje,

ale tím to všechno začíná,

a každý z nás svou pravdu má.

 

Diplom je vlastně jen vstupenka,

nutná k naší profesi,

ale všichni dobře víme, že dál musíme,

na sobě pracovat, některé věci ještě pilovat, učit se a také milovat

a ne nikdy litovat, že jsme se na tuto cestu dali

a mnohým z nás z toho vrásky zůstali.

 

Jsme už magistři,

mistři svého oboru,

a Vy nám teď přejte,

úspěch, štěstí a pevné zdraví,

a své dary, na oltář dejte.

Autor Vladislav, 14.11.2022
Přečteno 84x
Tipy 2
Poslední tipující: Marten, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Víš, gratuluji. Já výšku nemám , ale tobě to moc přeji.

14.11.2022 21:54:54 | mkinka

Děkuji, ale báseň je určena pro mou přítelkyni a pro všechny, co je čekají magisterské promoce. Já jsem skončil výšku už v roce 2004, ale i tak děkuji :-)

15.11.2022 06:45:10 | Vladislav

...pěkně zpracované a zajímavé téma...;-)

14.11.2022 18:45:22 | Marten

Děkuji :-)

14.11.2022 21:50:41 | Vladislav

Škoda, že tu není více magistrů :-)

14.11.2022 16:56:20 | Vladislav

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí