Pouť

Pouť

Na kopci Svatého Antonína,

každý rok místní pouť bývá,

jako malý jsem se na ni vždy těšil

a mnoho zážitků tu zažil.

 

Kapslovku jsem mohl koupit pouze tady

a i přes všechny vzácné rady,

soudruzi zboží ze západu nechtěli,

prodávat v obchodech ani v neděli.

 

Na střelnici jsem perlil

a své dobré střelecké schopnosti ukázat chtěl,

ale když máte na vzduchovce upilovanou mušku,

trefit se i do růže dá pořádnou fušku.

 

Řetízkáč, ruské kolo i labutě,

roztáhl jsem své perutě

a do výšin se vznesl,

jen žaludek to pak odnesl.

 

Turecký med a perníkové srdce,

držel jsem ve své ruce,

byla to pro mě štěstí revoluce.

Autor Vladislav, 28.11.2022
Přečteno 69x
Tipy 10
Poslední tipující: Iva Husárková, Bufik, Stanislav32, Psavec, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Děkuji, retizak mám nejraději

28.11.2022 21:13:06 | Bufik

Ráda jsem četla.

28.11.2022 12:07:22 | mkinka

Děkuji :-)

28.11.2022 13:34:58 | Vladislav

Rádo se stalo.

28.11.2022 14:23:17 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí