Sněhulák

Sněhulák

Sněhulák, z koulí postavený pajdulák,

děti si s ním chtějí hrát,

a sníh do ruky jen tak brát.

 

Udělat takovou sněhovou kouli

a nemít z toho na hlavě bouli,

dá někdy pořádnou fušku,

větší než zastřelit pušku.

 

Na hlavě má starý hrnec,

porazit ho může jenom srnec,

a místo očí a knoflíků,

je to ale o zvyku,

malé černé uhlíky,

až po zmrzlé kotníky.

 

Nos bývá z mrkvičky,

pozoruje zasněžené uličky,

v ruce drží koště nebo starý smeták,

někdy i reklamní leták.

 

Ale když přijde obleva,

už z toho omdlévá

a sluneční paprsky,

rozpustí ho na kousky.

 

Autor Vladislav, 06.12.2022
Přečteno 139x
Tipy 6
Poslední tipující: Iva Husárková, Bufik, Stanislav32, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásné zimní verše

06.12.2022 09:03:40 | Marry31

Děkuji :-)

06.12.2022 09:32:55 | Vladislav

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí