Vánoční trhy ve Vídni

Vánoční trhy ve Vídni

Na druhý advent,

navštívili jsme vánoční trhy ve Vídni,

připadali jsme si jak v jedné velké líhni,

kde kuřátka otvírají své zobáčky

a pozorují na nebi plující obláčky.

 

Štěpánský dom je skvostná katedrála,

která všemi barvami hrála,

je postavena v gotickém stylu,

lidé sem chodí hledat víru.

 

V centru Vídně se nachází také Hofburg,

je to hradní komplex se sídlem panovníků,

kolem nás projel starý Wartburg,

když jsem šel jen tak po chodníku.

 

V kostele svatého Petra,

je na stěně velká mozaika Poslední večeře páně,

je to kousek od vídeňského metra

a také velký betlém,

líbil se černovlasé dámě.

 

Došli jsme k divadlu,

hned naproti radnice,

kde se konala ta evropská štvanice.

 

Vídeňský punč a pečené kaštany jsme si dali,

malou radost udělali,

strom s rozsvícenými srdíčky nás ohromil,

větvičku pro svou lásku jsem ulomil.

 

Ale stálo to za to,

když je vedle moje zlato,

pojedeme sem zase příští rok,

máme to jen přes jeden blok.

 

Autor Vladislav, 10.12.2022
Přečteno 89x
Tipy 7
Poslední tipující: Iva Husárková, jenommarie, Stanislav32, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Možná krásný zážitek.
Mě ta velká města nelákají.
Zmatek a spousta lidí..ale kdoví..třeba jednou..
Pěkně napsané **

10.12.2022 23:07:52 | jenommarie

Souhlasím :-)

11.12.2022 09:10:30 | Vladislav

;)

12.12.2022 21:11:23 | jenommarie

Hezké.byla jsem tam.je to 30let.dekuji za připomenutí.

10.12.2022 09:08:26 | mkinka

Rádo se stalo :-)

10.12.2022 10:57:12 | Vladislav

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí