Prezidentská volba 2023

Prezidentská volba 2023

Chceme jít vstříc novým trendům,

brzy nás čeká referendum,

budeme volit novou hlavu státu,

nechceme jen hrubou záplatu.

 

Přímá volba prezidenta,

je vymoženost demokracie,

kterou jsme si tolik přáli,

hlavně ať je méně byrokracie.

 

Máme hodně kandidátů,

ale pouze jen jednu dámu,

která se narodila v jihomoravské metropoli

a byla rektorkou brněnské školy.

 

Petr nebo Pavel,

už nikdy to nebude Václav Havel,

Andrej ho však statisticky přeskočil,

a slibuje věrnost své vlasti,

která se řítí do jedné velké pasti.

 

V lednu se rozhodne,

volby budou dvoukolové,

hlavu státu najdeme,

jsou přeci svobodné.

 

Máme přece demokracii,

tolik jsme se za to bili

a klíčem na Václaváku zvonili.

Autor Vladislav, 15.12.2022
Přečteno 90x
Tipy 1
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí