První svátek vánoční

První svátek vánoční

První svátek vánoční,

neboli Boží hod,

připadá na 25. prosince

a lidé by neměli chodit do hospod,

ale navštěvovat své kamarády a známé,

radost z toho všichni máme.

 

Podle křesťanských tradic,

připomíná narození Ježíše Krista,

který navštívil mnohá místa

a narodil se Marii,

která byla ještě panna,

a putovala s Josefem,

do Jeruzaléma.

 

Tento slavnostní den,

nese se v duchu rodinných návštěv a hodování,

také se roznášejí dárky,

vyslyš bože naše přání,

lásku a mír pro celý svět,

který se mění v rozpolcený květ.

Autor Vladislav, 25.12.2022
Přečteno 89x
Tipy 10
Poslední tipující: Iva Husárková, Emily Říhová, Kan, Fialový metal, Stanislav32, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí