Silvestr a nový rok 2023

Silvestr a nový rok 2023

Starý rok už končí svou vládu,

žezlo brzo bude předávat,

čeká nás změna i na Pražském hradu,

podle platného ústavního řádu.

 

Svatý Silvestr první,

byl třicátý třetí papež katolické církve,

jeho svátek připadá právě na konec roku,

to už je jenom pár kroků.

 

Uteklo to vskutku rychle,

ale čas zastavit nemůžeš,

nastává doba bilancování,

nových předsevzetí a zbožných přání.

 

Stůl prohýbá se pod tíhou jídla,

sektem si zanedlouho připijem,

zdraví, štěstí a spokojenost,

si navzájem popřejem.

 

Autor Vladislav, 27.12.2022
Přečteno 128x
Tipy 7
Poslední tipující: šerý, Stanislav32, Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

P.f 2023 *

31.12.2022 13:20:38 | šerý

přeji také .)

27.12.2022 09:20:43 | Constantine

Děkuji :-)

27.12.2022 17:14:13 | Vladislav

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí