Diana

Diana

Diana má dnes svátek,

i když není zrovna pátek,

září jak jasné nebe,

neměla ráda jen samu sebe.

 

Římané ji uctívali jako bohyni světla a lovu,

její srdce nebylo z černého kovu,

je také patronkou přírody, měsíce a lesů,

ráda se procházela jen tak po útesu.

 

Byla princeznou z Walesu,

první manželka pozdějšího britského krále,

jejich děti byly ještě malé,

když odešla z tohoto světa,

jak bloudící na nebi kometa.

 

Také je označována princeznou lidských srdcí,

která netoužila po slávě ani žádné moci

a jedné osudné noci,

vyhasl její život, nebylo už pomoci.

 

Celý svět na ni s pokorou vzpomíná

a hold ji vzdává,

život končí a zase začíná,

z nebe nám však šátkem mává.

Autor Vladislav, 03.01.2023
Přečteno 98x
Tipy 5
Poslední tipující: Stanislav32, Marry31
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

měla jsem se jmenovat Diana ale nakonec jsem Denisa a jinak hezký text celkem

03.01.2023 16:48:46 | xoxoxo

Pěkná slova o Dianě

03.01.2023 15:14:16 | Marry31

tak vzhlížím k dnešnímu vyjasňujícímu se nebi a hledám na něm Dianu, abych ji poblahopřál***:-D*

03.01.2023 12:06:01 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí