Azory

Azory

Anotace: „Jsi jenom dým nad vyhaslým ohništěm.“

 

Vidím mé tělo, jak je v klinči

podléháš ráda lásky lynči

držím se zpříma zuby nehty

tak už si odpusť svoje šplechty.

 

Pokud chceš po mně víc než hoďku

na volné moře máš jen loďku

tak moje milá na to peču

běžím, co můžu, neuteču.

 

Teď sebou házím v lásce bouři

kdo nekouřil, tak ať jen kouří

kdo doplul někdy na Azory

dává jen ostré do komory.

 

Jak náhle přišla, po ní veta

láska je jako cigareta

dým chvíli stoupá, míří vzhůru

k čumilům skrytým, tam na kůru.

 

Sednu si v okně na parapet

nemám už víc sil – na kabaret

je po chuti plout další bouří

sedím tu v sedmém, rychle kouřím.

 

 

 

Dým zase stoupá líně vzhůru

a čumilové čumí z kůru…

 

Jak popel náhle uvolním se 

ač padám dolů, stoupat zřím se.

Autor čenda pekař, 28.01.2023
Přečteno 167x
Tipy 15
Poslední tipující: martinaV, Sonador, Marten, kudlankaW, Stanislav32, Vivien, mkinka, Psavec, šerý
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tož cigaretka, dělá divy, místo Azor, Maledivy?

Líbí se mi to, leč, celoživotní já nekuřák.

28.01.2023 17:19:29 | Vivien

řekni Viv kdy a letíme :)

28.01.2023 18:54:56 | čenda pekař

To je aspoň řeč :-)

28.01.2023 20:15:54 | Vivien

S tou cigaretou si mě připomenul věčný koloběh. "Láska je jak cigareta bílá. Zapálí se, vykouří se a zapálí se jiná."
Aj ty Azory, tam se tvoří níže. Tak pozor na partnerské klinče a na cyklóny.

28.01.2023 10:05:17 | šerý

bydlíííím
:) díky moc všem

28.01.2023 17:06:58 | čenda pekař

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí