Bit po bitu

Bit po bitu

Anotace: „Nečekej uznání, když se jenom vezeš.“

 

Když květy uschly, zbylo trní

na klíně mém si kočka vrní

hladím ji, čekám, co mi poví

doufám že radu:

„Blbost“

„Kdo ví?“

 

Dává si na čas, který není

i mlčení si u ní cením

pak náhle změní výraz v očích

jen se tak lehce pootočí:

 

„Jenom se vezeš!!“

mňoukne si ke mně…

 

Seskočí dolů, na Zem, ze mě

v tom pod ní otevře se díra

podivné hlasy, smrad a síra

podivný hlas co trhá mi uši:

 

„Zachraň mě prosím.“

„Spas moji duši“

 

Zoufalost zaznívá v přívalech citu

včera jsi nechtěl, tak pro dnes se slituj.

 

Volbám svým minulým stále já čelím

bojácně špitnu jen…

od teď tu velím.

 

Pak troufale vyrazím

v temnotu noci

bych vysypal smetí

v něm schovaný pocit.

 

Troufalé ozve se, vyleze hbitě

a svět se mu klaní...

mně směje se skrytě.

Autor čenda pekař, 03.02.2023
Přečteno 102x
Tipy 17
Poslední tipující: DuvtipnyCmelak, Emily Říhová, Vivien, Marten, Lighter, Marry31, šerý, Kan, kozorožka, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...jako vždy u tebe...je to náročný čtení...;-)jak život sám...

03.02.2023 14:18:02 | Marten

Díky Marty, život stejně jako poezie musí především bavit - děj se co děj a pak to je na formě i obsahu života velmi znát

č.

03.02.2023 17:14:59 | čenda pekař

City a pocity, tváří se blízce. Jak městský pokrytec k nějaké vísce.
Tedy u tvé poezie se člověk nenudí. Chladná a při tom nestudí*

03.02.2023 12:22:39 | šerý

všechno je v hlavě šerý - všechno

03.02.2023 17:18:28 | čenda pekař

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí