Co za nehet se vejde

Co za nehet se vejde

Anotace: "... Klid! Neřeš vše hned, dopřej si odstup.“

 

Když se tak koukám o krok zpátky

jen malý ždibec, míň než nic

vidím, že život je vždy vratký

je jako chleba o dvou kůrkách

on taky má svůj rub a líc.

 

Tak na něj křičím z plných plic

tak na něj řvu ve skrytu duše:

 

„Ty vole, ty máš móresy“

 

On se však tváří stále hluše

jako ty ženy ve svých burkách

podivné skrývají excesy.

 

Pak v slzách smíchu řeknou si:  

„Jen tak – co za nehet se vejde,

tak málo stačí k úžasu?“

 

Čím více chci, tím karta nejde

život je příběh o dvou kulkách

dej mu ji rovnou na kasu.

Až dojdou, tak si nafasuj!

 

 

 

 

Pak úžas spatříš v jeho očích

a hlasem, který chvěje se

jenom tak hlesne:

 

 „Já jsem kočí?“

„Promiňte prosím, už jsme v Hůrkách?“

 

Nikomu věřit nechce se

vždyť ... byla to jenom

 

přece... byla to jenom … ne? 

 

Byla to jenom Recese?!?

Autor čenda pekař, 11.02.2023
Přečteno 116x
Tipy 12
Poslední tipující: Iva Husárková, jenommarie, mkinka, Marten, šerý, blues
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...říká se tomu prý lidsky ironicky "gods leela", boží hrátky...;-)pěkný téma...

11.02.2023 16:56:10 | Marten

Jak se zpívá v jednom šlágru od Ježka, "život je jen náááhoda / jednou jsi dole jednou na ho ře..." A tu v básni, jen co za nehet se vejde. No a stačí to k tomu, aby nás to udivilo, aby nás to inspirovalo.*

11.02.2023 16:50:45 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí