Za zdmi Jericha

Za zdmi Jericha

Anotace: ...

Jozue 6:20-31

Když kněží zatroubili na polnice,

lid strhl válečný pokřik.

Hradby se zhroutily a lid vstoupil do města.
Všechno, co bylo v městě,

vyhubili ostřím meče jako klaté,

muže, ženy ba i děti....

 

Slova, jež ukryta

jsou v cele mé duše

schoulená až na dně, třesou se v předtuše

vzlykoty do ticha se nesou Jerichem

když víno z kalicha lemtá on se smíchem.

 

Červený na bradě

nejspíše od vína

s rukama od krve pravdou se zaklíná

za zvuků polnice chvěje se má duše

hradbami hrnou se myšlenky v předtuše.

 

Pak se dám do tance

srovnám se v ramenou

rozbiju monstrance i sochu kamennou.

Podivné stává se světlem pro poznání

v motýla změním se …

 

či v duhu nad strání.

Autor čenda pekař, 23.02.2023
Přečteno 83x
Tipy 19
Poslední tipující: Fialový metal, Marten, Sonador, paradoxy, jenommarie, Bufik, šerý, kozorožka, Psavec, khalim lamshi, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano i ne dohromady :)

24.02.2023 10:46:18 | paradoxy

Přes bolesti..prolétnout se k duze.**
Pěkné Čeňku;)

24.02.2023 10:42:05 | jenommarie

Dýchla na mě historie a promluvila současnost*
Pěkně propracované dílo*

23.02.2023 23:59:45 | šerý

Pěkná báseň

23.02.2023 23:49:51 | kozorožka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí