Předjaří

Předjaří

Anotace: Jaro už je za humny

Sbírka: Zimní zahrada

Už brzy vlna jara zaplaví kraj
v tom za rozbřesku vyjedou
traktory do polí
aby po zimě jař zasely.

Ze stromů se spouští
první hrozny jehnědů
zatímco bílá hejna táhnou z jihu
a komíny jež připomínají
majáky v Andalusii
vítají první opozdilce.

Úly se ještě nevzbudily
z dlouhého spánku
přestože paprsky hřejí
jako dívčí srdce
na nebi se otvírá kalich slunce
jehož sladká dužina
na jaře pomalu dozrává
jako pomeranče
na dalekém jihu
Autor Petr27, 01.03.2023
Přečteno 101x
Tipy 6
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková, Stanislav32, Bufik
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí