Oheň

Oheň

Anotace: Báseň o jarním pálení

Sbírka: Zimní zahrada

Déšť ustal
a zahrady halí šedý kouř
když hoří loňské listí, klestí
a suchá tráva
na jedné hromadě
přiletěl kos s peřím
doutnajícího spáleniště
a usedl na betonovou zídku
jež se drolí
jak poslední zbytky ledu

Hřebínky větrů
česají kadeře jisker
a oheň se vymkl kontrole
jazýčky plamenů olizují keře
zlatého deště
jež se pomalu v popel obrací
když v tom nebe obléklo
šat mračen, černých
jak duše vraha
a jarní déšť město v stráni
ochránil před zkázou

Vyhasl žár
a zem trochu doutná
pár domečků rozesetých
ve stráni rozsvítily
prázdná okna bez záclon
zatímco potemnělé město spí
pod dehtovým rounem tmy
několik ohníčků
v pouličním světle plápolá
Autor Petr27, 25.03.2023
Přečteno 128x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, jenommarie, Marten, Frr, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pěkně dramatické...ST*

25.03.2023 22:11:29 | Frr

moc děkuji :)

25.03.2023 22:20:43 | Petr27

Co vše se může jenom stát? Tak příhodné se trochu bát.*

25.03.2023 21:41:13 | šerý

¨:)

25.03.2023 22:06:25 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí