Dutý kabát

Dutý kabát

Nestačil položit kameny v pevnost, nenašel je, potom, co mu šedé břehy vnukly, že voda omílá i kamenná moře.
A přesto, přesto se mu chodbami prochází mrtvé ticho.

Nad vypuštěnou hrází, visí krásné hodiny.
Ručičky jakoby se oháněly po vodě
— každý má žízeň.
Kašny z prstů přetékají, hráz tuhne, jakoby tekly jenom hodiny.

A jak se procházel, zjistil, že ten pár nohou pod ním našlapuje potichu…
jako někdo, jako nikdo.
Autor MaredaPodiv, 25.04.2023
Přečteno 118x
Tipy 8
Poslední tipující: Frr, ukrytá v máku, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásný text :)

26.04.2023 20:31:26 | Narra

n á d h e r n á..prosím, uložím si ji...DÍKY* ST*

26.04.2023 09:02:57 | Frr

Opatrně našlapuji...mezi Tvými slovy...
aby ticho zůstalo křehkým...

Krásný text...

25.04.2023 23:48:17 | ukrytá v máku

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí