báseň přes plot

báseň přes plot

báseň přes plot
nedá se napsat
když ani nevím
zda tam jsi
a vůbec, jak Tě nazvat?
zábleskem v pozdním Slunci,
či Lunou bažící po hvězdách?
a mimo to, nikde kolem není ulic
všechny Lesní zvou se v snách
vedou přímou cestou
tam kde zvedá se od rukou prach
a z mlhy křik jelena vítá tě dál
až do kolébky Matky Země
ráje domova Zvěře a Býlí
co léčí bolavá přeřknutí
když v nitru vlci vyjí
zajídají se pod polštář
a schovávají dary v koruně noci
jež nedá klidu od myšlenek uštknutí
a vrba šelestí o pouhém kdyby
kdyby se dalo básně za plot psát
či alespoň záblesk odlesku Slunce
přinést k plnosti úplňku na oltář
Autor khalim lamshi, 28.04.2023
Přečteno 94x
Tipy 12
Poslední tipující: Emily Říhová, Sarra, Tvbm, Marťas9, šerý, Vivien, mkinka, Psavec, Sonador, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

páni!*

28.04.2023 21:22:09 | Sonador

děkuji :))

28.04.2023 22:35:21 | khalim lamshi

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí