Achilova pata

Achilova pata

Anotace: „Odchody nebolí, bolí připoutanost.“


Jak bych se zbavoval
Šaškovských masek
postojů podivných, umělých póz.
„Snaž se mě nezlomit,“
řve slabý hlásek
vzpomínky prchají, jak vůně Tvá z dóz.


Až bych se rodit měl
do lůna nazpátek
přál bych si kometu, oblohou plující.
Chytím se ohonu
potáhne jak vrátek
uteču zrádci čas, mávajíc čepicí.


Nijak se nebráním
kleknout si na mlatu
dneska jsem nakoupil, co se mi
nechtělo.
Vymlácen, jak žito
hlídám si svou patu
zrodím se znovu, když tělo mé zemřelo?

Autor čenda pekař, 17.05.2023
Přečteno 88x
Tipy 11
Poslední tipující: martinaV, Marten, Psavec, Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Poeta "neodchází" když s múzou se sladce líbá.
Když se smrtí nevěrný jsi, jen tvá je to vina.*

18.05.2023 01:55:51 | šerý

Tak jo, tahle se mi líbí moc :) ten šaškovský motiv, co to provází, je moc dobře udělaný, a celkově mi sedla práce s jazykem :)

18.05.2023 00:31:06 | GirlWithChardonnay

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí