Koráb

Koráb

Jsem loď s proraženou přídí,
dírou v trupu vodu saji,
moře volá: bouře, přijdi!
V kajutách si vlnky hrají.

Ke kormidlu voda prýští,
loď se v kruzích smutně točí,
v trupu ledu tříšť se tříští,
loď i s mužstvem mizí z očí.

Láme se jak stéblo trávy,
záď se do vod zachumlá,
příď se vztyčí, bojuje.

Nad přídí pták mrchožravý,
silueta pohublá,
také život skoncuje.

Autor Roser, 21.05.2023
Přečteno 79x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Aramgad, Rozmarýna, Kan, Stanislav32, Fractura cordis aperta
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé a mořské.

28.05.2023 08:30:18 | mkinka

(-:
Vlny a vlny se vlní a vlní
- Jaroslav Seifert, Na vlnách TSF

28.05.2023 11:13:26 | Roser

Seifrta mám ráda. Děkuji za připomínku.

28.05.2023 11:14:35 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí