Bludný Holanďan

Bludný Holanďan

Anotace: „Je-li bezvětří, odpočívej.“

 

 

Jsme jako ztroskotanci

postihnutí dobou
život krmí racky

ti mu z ruky zobou.


Plachty rozervány

divokými větry
moře měří duhou

nesčítá na metry.

 

Za kormidlem prázdno

vlna vlnu střídá

směr a sílu větru

nikdo už nehlídá.

 

Lehce zpiti rumem

asi z nerozumu

loď jsme opustili

 

každý ve svém člunu.

 

 

Autor čenda pekař, 28.05.2023
Přečteno 82x
Tipy 14
Poslední tipující: martinaV, Vivien, Kan, Marťas9, šerý, Psavec, Stanislav32, Marten, Frr, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Invididualisté jen v sebe věří a mají vše jisté
loď sdílení stane se kocábkou
stěžně jak vztyčené prsty pod hladinu mizí
zůstane samotnému bezútěšný oceán
který naději dá, však jistotu zcizí.

28.05.2023 12:27:49 | šerý

..břehy neznámého kontinentu tonou v nedozírnu.. ST*

28.05.2023 09:01:45 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí