Bylo či nebylo

Bylo či nebylo

Anotace: ....

 

Bylo by zřejmě groteskní

psát verše s tváří noblesní

žít skrytý, schován za vatu

a verše páchat na mlatu.

 

Bylo by víc než falešné

říkat jim, jak jsou moc fešné

že jsou jak ženy, básničky

jen krásný jinotaj a kličky.

 

Bylo by víc než dojemné

vidět mě rodit, ne že ne

když na svět leze básnička

taková, na botě tkanička.

 

Rád jsem je učil, mláďata

životu než bušit na vrata

raději hledat díru v plotě

co zvládneš sám to zocelí tě.

 

Raději vlastní volit cestu

raději k lesu nežli k městu

raději sám jít, a ne v hádce

nejlépe usnu po pohádce.

 

Pak moje sny jsou i sny tvými

lépe je nepsat než plýtvat rýmy.

Autor čenda pekař, 03.06.2023
Přečteno 82x
Tipy 11
Poslední tipující: martinaV, Aramgad, Frr, šerý, Marten, Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí