Devátá vlna Karibů

Devátá vlna Karibů

Anotace: ...


Já mívám sen, tak brzy ráno
kdy spát se má, je nedospáno
že slyším dech Tvůj přerývaný
a ústa Tvá, jsou sladce slaný.

Pak po Tvé šíji, věřím slibům
jdu cestou víry, jak Karibů.

Jsem na své pouti mezi světy…
Jsem verš na konci každé věty…

Tys´ protějšek na druhé straně
úžlabinou, v ní stopou laně.
Jsi horká vášeň, vločka sněhu
sama, která hledá něhu
jsi otázkou i odpovědí a tajemství
jež na mě hledí a čeká ....

Na co?
No, touhu pána.
Na Mendelssohna u piana
při jehož tónech běží míchou
vždy sudá vlna se svou lichou.


A každá devátá pak zpění
a každá z nich má svoje znění
a každá sladce, slaně voní
přičemž křičí do umdlení.

„Tak to je život?“
No je i není…

To je úcta, jež si cením…
To je milost,
před spasením

 

 

Autor čenda pekař, 14.06.2023
Přečteno 73x
Tipy 20
Poslední tipující: martinaV, Emily Říhová, mkinka, Vivien, enigman, Marten, šerý, Kan, Jan Kacíř, paradoxy, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Srdeční rytmus a jeho artefakty, věřím jí, tvé básni Čendo.

15.06.2023 01:35:47 | Vivien

Skvělá :)

14.06.2023 17:45:13 | Peregrini

zvlnění...

14.06.2023 14:20:31 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí