Dezertér

Dezertér

Anotace: „Některou špínu prostě neumyješ.“

 


Chtěl bych tak odejít
vědom si odchodu
radostně, zvesela
za jasné noci
jenom sám s přírodou
Prokletí básníci
četli by verše mé
blázniví kluci…


Chtěl bych se ocitnou
na pustém ostrově
na pláži ležel by
žlutavý míč

to sám pan Wilson
sem dopadl po esu
„To bylo za lajnou! Né?!?“
a odskočí pryč…


Chtěl bych, ach…
kdo by ne
vrátit se v životě, pro jen to jediné
pro čisté ruce

mnohé jsem dopustil
zřídka kdy omylem
pročpak jsem Pane můj
k výčitkám nucen…


Kdybych tak mohl se
za sebe otočit
uvidět jenom ty
stopy a pláž...

 

Však žádná z tvých mocných vln
mě zřejmě nemine
čím více hřešil jsem

tím dnes platím dráž…

Autor čenda pekař, 15.06.2023
Přečteno 99x
Tipy 18
Poslední tipující: martinaV, enigman, jitoush, Sonador, šerý, Marten, Marťas9, mkinka, Helen Mum, Frr, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

asi si dám desert...

18.06.2023 18:05:39 | enigman

Dobrý.

15.06.2023 20:29:59 | mkinka

Výtečné, Čendo...

15.06.2023 19:37:36 | Helen Mum

ACH ČENDO** :-D* ST*

15.06.2023 18:03:43 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí