Dírou v plotě

Dírou v plotě

Anotace: .....

 

Znám slova, která znějí sladce
i ta, co znějí kysele
jak mámy pusa po pohádce
i Tvá krev na rtu kvůli hádce
vždyť nejsme žádní andělé.

Ať "Padlí" jsme či v nebe vzatí
za noci temné v záři hvězd
nám v zákristii zlo se ztratí
z duše ho smyjí všichni Svatí
pak slova zazní na Tvou čest.

"Ať chráněn jsi, byť dosud nebyls
teď nesen vpředu, cos dříve stál
ať záříš světlem, ne stínem v šeru
teď odvahu máš ke všem směrům
kterých ses včera ještě bál…"

 

Jsou slova, která nejsou slovy
co přesahují nás i svět
z nich věcnost vplétá do soukolí
náš život z písmen do pár vět.

Nechť přáno je Ti prostým slovem
„Ze mě jsi vzešel“ (to pro svůj let)
„Buď jenom bdělý“ (a nezapomeň)
„Ty jsi ten tvůrce a Tvůj je svět“

 

"Tak vyrazte..."
                                                "Kam zase proboha?"
"No,....hledat svou duši!"


Trochu se bojí i když tuší
že ve Vás není žádná zloba
že v nikom není vlastně zlost
že jsme jak včely, když se rojí
nebo jak pes, co ztratil kost.

"Tak vyrazte... a pozdravte ji"
Řekněte: „Ahoj“, to na mou čest
pomáhá tomu, kdo se bojí
že uslyší jen špatnou zvěst.

Stavějte mezi sebou mosty
na cestě k sobě, pro radost
vždyť přece platí:

„Kdo dnes je Pánem
ten bude zítra, zase jen Host"

 

Autor čenda pekař, 17.06.2023
Přečteno 136x
Tipy 21
Poslední tipující: mkinka, enigman, Frr, Marťas9, šerý, jitoush, kozorožka, Fialový metal, ukrytá v máku, Marten, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vidím..čtu..raduju se - už UŽ by to zas Čendo chtělo novou sbírku..přimlouvám se za ni**ST*

18.06.2023 00:46:15 | Frr

Tak tohle by bylo škoda jen tak minout!
Bezva*

17.06.2023 23:05:13 | šerý

...Přidávám se k Makověnce....Ji.

17.06.2023 22:30:14 | jitoush

...skvělá :-)!

17.06.2023 20:03:33 | ukrytá v máku

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí