Drobky na ubrousku

Drobky na ubrousku

Anotace: ... „Nasytil Tě? Tak sbohem.“



Pokud je plytkost v slovech, v řeči
pokud je plnost znakem těla
je život prázdný, jenom v křeči
a duše nemá, co mít měla.


Pokud je slovo, poryv větru
pokud je činnost víc než přečin
Ty chráníš bratra, ne však sestru
však důvod nemáš, tak to nečiň.


Pokud máš cíl a nemáš cestu
pokud jsou zisky jen Tvým cílem
jako když nosíš narub vestu
a ztráty slavíš mešním vínem.


Pokud máš hlad a žízeň k tomu
pokud Ti kručí krutě v břiše
přestaň se toulat, vrať se domů
duše už zmarem, křičí tiše.


Křičí, ach Pane, křičí hlady
proč jsi ji vyhnal ze zahrady?
Sepnula ruce v prosbě z hladu
a žádala Tě jen o radu.


Víš-li Ty vůbec co je hlad?
Jen to, že šílíš z jejích vnad?
Proto ji vyhnals ze zahrad?


Kde polila Tě zkyslým vínem
chráníc tak klín svůj
před Tvým klínem.


Hlad je....
chuť na ztvrdlou housku
hlad jsou drobky na ubrousku
hlad je všude i v Tvé míše
hladem piješ z prázdné číše
hlad je černá barva noci
hlad je stále lepší pocit


že máme život...ve své moci
že máme život...ve své moci


že život náš je ve Tvé moci?


[ticho]
Jen trvá…

(pocit?)

Autor čenda pekař, 23.06.2023
Přečteno 84x
Tipy 15
Poslední tipující: enigman, šerý, Alala, Psavec, Marten, Frr, Fialový metal, zde.neck, Vivien, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

polosytá...

28.06.2023 11:15:54 | enigman

Čendo, měl bys již uvažovat o své další sbírce..rád bych, kdyby se Ti podařilo ji vydat**ST*

23.06.2023 17:12:46 | Frr

Jiří, před měsícem vyšlo
název ORAKULUM
poč.str 550

jednu knihu mám doma v tisku a je pro Tebe
pošlu Ti ji poštou po důchodu teď jsem na dně

č

23.06.2023 17:21:44 | čenda pekař

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí