Druhé Halo v ústavu

Druhé Halo v ústavu

Anotace: ....



Stálo se náhle, že míň bylo vláhy
pohromu přežilo, pár sinic a řas
oblohou znavení jeřábi táhli
na křídlech zlomených hledali vlast.


Ticho si na Halo efekt jen hrálo
do toho odněkud saxofon hrál
prosil snad slunce by méně se smálo
v dáli splav žíznivě zanotoval:


„Já nejsem vinen, to člověk je stínem!“
„Zbavte ho všech jeho práv.“

U splavu sedím
jsem podivným znalcem
jsem ústím i hradlem
zvláštním to trdlem
nemocný, i když jsem zdráv.


Jsem saniťák v poli
tvá ovce Dolly
i mateří douškou
ne mojí – Tvou zkouškou
zda rozeznáš, co je to mrav.


Jsem z pozadí klika a vím co se říká:


„Tak konečně začni!“
„ROSVIŤ“
“Nééé zhasni“
„Tak co je?! Zhasneš už?“

“NE!“
„Já nemám ze světla strach!“
„Co ty, Pane“
„Zamet sis někdy svůj práh?“


„Víš…
stále nebyl ten…
no víš co, ne?“
„Myslíš … Čas?“
„Jasně!“
Kecy!“
„hmm…“
„Jako tvé básně“
„hmm…“


[CVAK]


Je ticho a tma
Jen sem tam proletí Světlušky
Texty jsou vlastně rozbušky … u pusy
„Já píši i ve tmě – bez bázně“
„takové bez kázně pokusy“

 

Autor čenda pekař, 25.06.2023
Přečteno 76x
Tipy 13
Poslední tipující: enigman, Houslistka, jitoush, Marten, šerý, Psavec, Marťas9, Vivien
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zametl jsem si, byl to dobrý pokus...

28.06.2023 11:13:21 | enigman

....Je to takové "obživlé"...a to mě bavilo.....jako na divadle....Ji.

26.06.2023 19:50:48 | jitoush

No, každý píše originálně. Mě však zrovna tenhle text neuchvátil..Nebo jsem ho nepochopil přesně

26.06.2023 15:15:01 | Admirál

Zejména dvě prvé strofy mě zaujaly nejvíce. Je to ve zvláštním vyznění, kdy sám sobě představitel básně odhaluje (a ví) jakým ve skutečnosti opravdu je(?)
Líbí se mi, jak si dokážeš pohrávat v dialogu s postavami básně.*

26.06.2023 12:37:09 | šerý

Ano, první dvě za mě taky vedou.

27.06.2023 20:59:17 | Houslistka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí