Až Ti zhasnu

Až Ti zhasnu

Anotace: „Pocit strachu z imaginárního bolí více nežli vlastní zkušenost.“

 

Život je chytrá Horákyně
dost drahá lóže v prázdném kině
kde na film čučím já a ticho
sotva děj začne, hledám východ.


Však něco mě nutí na film zírat
byť přebal ten radí Neotvírat
popcornu cpu se plných hrstí
šelmu tu hladím proti srsti.


Neb každý z Vás je vlastním pánem
tou plnou studní pod rumpálem
pramenitou pitnou řečí
prostým slovem které léčí
sama sobě věrným sluhou
spásným deštěm, po něm duhou.


A že to občas trochu bolí?

Vrže to, skřípe – od soukolí
kam dostala se trocha prachu

 

Rozsypals v koutě, řekni brachu

balení trestu, pro svého syna

 

Ty sám si klečel? Co?

Víš, to není psina

 

Však kde je hrách?

Snad,…

že by klečel?

Tuhle v noci strašně ječel

 

To zaklínadlo dětských hříchů

tak častý pláč, namísto smíchu

kdy noční bubák, straší ve snu

a já se těším

až ti

 

ZHASNU

Autor čenda pekař, 15.07.2023
Přečteno 91x
Tipy 16
Poslední tipující: martinaV, Kubíno, Marten, Kan, Malá mořská víla, girasole, Dreamy, Psavec, mkinka, šerý, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hraje se o křehkoST...
našich duší

16.07.2023 07:46:55 | Malá mořská víla

Super Čendo...:)

15.07.2023 16:27:59 | Dreamy

Život je film. Jsme v něm diváky, herci, režiséry, kteří ději během představení, své padlé představy průběžně odklízejí.

15.07.2023 14:47:28 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí