V brázdě času

V brázdě času

Anotace: ....

 

Z důvodů, jež nejsou známy

zmizela…

víc není s námi

a jako pára prchlá z hrnce

syčí pocit, křičí cit

„To, že byl vztah? Spíš parazit!“

 

Já nechtěl, přece

nijak moc

jen jsem Vás žádal o pomoc

plaze se brázdou svého času

poslední slovo, v uschlém klasu

hlas…

 

Žadonil, ječel, zmítán zlostí

kdy ve svém srdci

nechtíc hostil, strach

ten Tvůj…

 

Těch průvodů, co šlo už s námi

těch smutků

v očích každé mámy

těch ran…

 

Kdy rychlá kulka

v srdci, srnce

na krku smyčka

oběšence

bolí…

 

... a dávný sen

o krásné lani

laskavé světlo, jež se Ti klaní

 

dál čeká…

 

 

 

 

 

Autor čenda pekař, 17.07.2023
Přečteno 79x
Tipy 22
Poslední tipující: martinaV, jitoush, Emily Říhová, Iva Husárková, Marten, Psavec, Kan, šerý, Dreamy, Marry31, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

(já, muž, přechodník) plaze se bránou - je správně

17.07.2023 08:29:02 | Zoroaster

díky :)

17.07.2023 16:42:01 | čenda pekař

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí