Děvče a racci

Děvče a racci

Vidím ji v celé její kráse, jak sedí a vlasy od větru rozházené, jí vlají až na oběžné dráze.

Koukám na tu slečnu z povzdálí, kde racci tančí a zpívají.

Copak asi ti ptáci neodbytní kvílejí, udělej to, udělej to, příteli.

Mým názorem je, že to není jejich, ani má věc, tak leť racku pryč a nech ať ze sebe svrhne tu strašlivou klec.

Slečna se znova do chřtánu temnoty zadívala, málem se jí při tom záda zohýbala.

Je celá vystrašená, a zároveň tak melancholicky klidná, až z toho nejdeno oko zamrká.

Podíval jsem se na ní znovu a skoro se lekl, že už skočí, ale to děvče se rázem otočí.

Seskočí ze zabradlí dolů a doufám, že má namířeno domů.

Věřím, že zpátky dorazí v pořádku, a že to nebudu stejné, jako na samém začátku.
Autor samkko, 25.07.2023
Přečteno 100x
Tipy 5
Poslední tipující: mkinka, Lesní žínka, Psavec
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc povedené! Je v tom příběh, tak nějak nečekaně dojemný.

26.10.2023 03:06:06 | Lesní žínka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí